• Početna>
  • Vesti>

Elek: Fizički stabilno, ali psihičko stanje povređenih kod Brnjaka loše

Direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici dr Zlatan Elek potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica da je stanje povređenih pacijenata kod prelaza Brnjak stabilno, ali da je njihovo psihičko stanje loše.

“Što se tiče povređenih pacijenata koji su juče brutalno pretučeni na adminsitrativnom prelazu Brnjak oni su danas stabilnog zdravstvenog stanja. Noć je protekla mirno, jer su primili analgetsku terapiju. Dobili su niz udaraca u predelu glave, tela, vrata, grudnog koša, trbuha, ruku i nogu. To su povrede koje su kontuzione prirode, odnosno nagnječenje. Ono što nas mnogo brine je psihičko stanje tih pacijenata, zato što su preživeli ogroman psihički stres i nalaze se od danas pod nadzorom i kontrolom psihijatra”.

Elek navodi da se povređeni leče na hirurškom odeljenju, a da su lekari ostalih specijalnosti uključeni u konsultativne preglede.

Podsetimo, Zoran Tomović, Jovan Takov i Dragiša Vlašković naveli su da su napadnuti od strane specijalnih jedinica policije Kosova, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković za ovaj incident optužio je kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Kosovska policija demantovala je da u blizini prelaza u Brnjaku specijalna jedinica iz Prištine pretukla tri Srbina.

U saopštenju se navodi da pisanja pojedinih medija  nisu tačna i imaju za cilj da dezinformišu javnost.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još