• Početna>
  • Vesti>

Simić: Oduzimanje tablica potpuno onemogućava slobodu kretanja; “Građani besni, ali ih molim da ostanu mirni”

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je jutros u više navrata da “su Srbi sa Kosova i Metohije besni zbog poteza Prištine da na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak pošalje jedinice ROSU “.

Simić je za Radio Kosovsku Mitrovicu rekao da su građani nezadovoljni i skazuju svoj protest zbog novih uslovljavanja koji im onemogućavaju slobodu kretanja.

“Blokirane su obe saobraćajne trake i saobraćaj je u blokadi a trenutno je oko 300 vozila Srba na Jarinju i više od 100 na administrativnom prelazu Brnjak “, rekao je on.

“Pozivamo naše građane da budu suzdržani i da ne nasedaju na provokacije, jer ovo jeste provokacija Prištine, pretpostavljamo da bi se Srbima ograničila sloboda kretanja oduzimanjem registarskih tablica iz Srbije”, ponovio je Simić za Radio Kosovska Mitrovica.

Na naše pitanje da li je tačno da se oduzimaju srpske tablice sa oznakama kosovskih gradova, iako to ne stoji u 8 tačaka dokumenta o reciprocitetu sa Srbijom koji je potpisao kosovski ministar Djaljaj Svećla, Simić je rekao da je informisan o jednom slučaju , jutros i da se radi o građaninu Zvečana,(naselje Rudare).

“Da oduzete su tablice jednom sugradjaninu, a do sada je verovatno bilo još slučajeva, sada je to veliki problem jer će takvim vozilima biti potpuno onemogućeno kretanje bez bilo kakve alternative”, rekao nam je Simić .

Kako su ranije mediji objavili Srpska lista imati sastanak i danas razmatrati novonastalu situaciju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još