Vučić: Ne bih se kladio da je Osmani u pravu

Naravno da će koristi od inicijative “Otvoreni Balkan” imati Srbija, ali imaće je i Albanija, Severna Makednonija, Crna Gora, ceo region, a da Priština želi da učestvuje u tome, nema sumnje da bi i oni imali veliku korist, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše izjavu predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani koja je izjavila da, sa ekonomske tačke gledišta, od “Otvorenog Balkana” apsolutnu korist ima Srbija, i da joj je ova inicijativa prilika da nastavi da poriče postojanje tzv. Kosova.

“Čini mi se da oni ne sagledavaju dovoljno dobro svoju ekonomsku situaciju i da je ne razumeju dobro, ali šta ću ja tu, možda su oni vidovitiji i možda dalekosežnije posmatraju stvari nego ja. Po rezultatu ćemo videti, ali ne bih se kladio da su u pravu”, odgovorio je Vučić.

Istakao je da Srbija ostaje pri tome da želi nastavak dijaloga i kompromisna rešenja, a pre svega još snažnije ekonomske rezultate, ali da se raduje i ekonomskim uspesima svih zemalja u regionu.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još