• Početna>
  • Vesti>

Odbrana Todosijevića podnela Vrhovnom sudu zahtev za zaštitu zakonitosti

Odbrana Ivana Todosijevića podnela je Vrhovnom sudu Kosova zahtev za zaštitu zakonitosti protiv odluke kojom je osuđen na dve godine zatvora zbog izjava koje je dao u vezi sa Albancima i događajima u Račku, prenosi Ekonomija onlajn.

Ovu informaciju potvrdila je portparol Vrhovnog suda Antigona Uka. Ona je saopštila da je zahtev podnet u petak, 17. septembra.

Apelacioni sud odbio je 24. avgusta kao neosnovanu žalbu člana Srpske liste, predsednika privremenog organa opštine Zvečan i poslanika u kosovskom parlamentu, Ivana Todosijevića, čime je potvrdio presudu Osnovnog suda u Prištini kojom je Todosijević osuđen na dve godine zatvora.

Razlog za podizanje optužnice bila je izjava Todosijevića povodom 20 godina bombardovanja SR Jugoslavije kada je izjavio:

“Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovo i Metohiju”.

Izvor: Kosovo online / Ekonomia online

Comments

Pročitaj još