Škole na KiM ostaju u trećoj zoni – onlajn nastava

Osnovne i srednje srpske škole na teritoriji Kosova i Metohije nastaviće i sledeće nedelje sa radom pri trećem modelu, odnosno nastave na daljinu, javili su beogradski mediji, pozivajući se na odluku Ministarstva prosvete Srbije.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola koji funkcioniše u sklopu Kriznog štaba, doneo je odluku o radu škola od 20. septembra, tj. sledeće nedelje.

Kada je reč o opštinama u centralnoj Srbiji, spiskovi onih koje koje iz redovnog modela nastave prelaze na kombinovani i onlajn model, svake nedelje je sve duži.

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada (kombinovana nastava), od ponedeljka 20. septembra 2021. godine primenjivaće se u VII i VIII razredu osnovnih škola na teritoriji devet lokalnih samouprava:

Arilje, Bogatić, Valjevo, Lajkovac, Ivanjica, Knjaževac, Koceljeva, Kragujevac i Topola.

Drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada od ponedeljka će se primenjivati u srednjim školama na teritoriji 45 lokalnih samouprava:

Beograd, Krupanj, Svilajnac, Bor, Šabac, Ćuprija, Petrovac na Mlavi, Gornji Milanovac, Vranje, Zaječar, Lučani, Trgovište, Kosjerić, Čačak, Aleksandrovac, Prijepolje,  Aleksinac, Trstenik, Čajetina, Niš, Kraljevo, Bojnik, Sokobanja, Novi Pazar, Vlasotince, Babušnica, Tutin, Leskovac, Velika Plana, Kikinda, Vršac, Smederevo, Ruma, Valjevo, Smederevska Palanka, Prokuplje, Ub, Despotovac, Aranđelovac, Bogatić, Jagodina, Kragujevac, Vladimirci, Paraćin, Topola.

Treći model nastave (online), primenjivaće se i u srednjim školama na teritoriji osam lokalnih samouprava: Bajina Bašta, Užice, Lebane, Lajkovac, Ljig, Ivanjica, Bela Palanka, Sremska Mitrovica.

Izvor: Kossev, Nov@

Comments

Pročitaj još