• Početna>
  • Vesti>

Uručeni ključevi kuća porodicama Nisić i Dimić iz Klokota

Ministar za zajednice i povratak u kosovkoj vladi Goran Rakić uručio je ključeve novih kuća porodicama Nisić i Dimić iz Klokota.

On je tom prilikom kazao ostale socijalno-ugrožene porodice neće biti zaboravljene.

”Reči pretvaramo u dela, a ispunjavajući obećanja želimo da pružimo podršku ne samo Nisićima i Dimićima, već i mnogim drugim porodicama koje u lošem stanju žive, da će pomoć stići i do njih i da ne gube nadu u bolje sutra, jer su upravo u tom pravcu usmerena sva naša delovanja. Prekjuče smo položili kamen temeljac za izgradnju kuće socijalno ugroženoj porodici Krstić iz opštine Gračanica, a u narednim danima ćemo usrećiti još porodica uručenjem ključeva od kuća koje su kompletno završene”, rekao je Rakić.

Rakić dodaje da je borba za opstanak srpskog naroda na Kosovu neprestana i da će tako ostati i ubuduće.

”Gradnjom novih kuća, pružanjem pomoći porodicama koje žive loše, asfaltiranjem puteva, postavljanjem nove rasvete, uređenjem parkova, kao i svakim drugim vidom pomoći, našem narodu poručujemo da nikada nećemo odustati od namere da se na ovim prostorima živi bolje. Ja danas delim sreću sa nasmejanim licima dece koja će predstojeću zimu dočekati u lepšem prostoru. Ovo je za mene neizmerna radost” navodi Rakić.

Porodica Nisić ističe da im je danas vraćena vera u bolje sutra.

”Ovakav poklon se retko dobija a mi smo upravo od ministra Rakića dobili najvredniji poklon”.

Glava porodice Dimić je kazao da je ovakav vid ministrove podrške nešto što ih obavezuje da ostanu na svojoj dedovini.

Današnjem uručenju ključeva Nisićima i Dimićima, prisustvovali su gradonačelnik Klokota Božidar Dejanović, kao i kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima Vladan Bogdanović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Comments

Pročitaj još