Lajčak sa predstavnicima Srpske liste

Predsednik i potpredsednik Srpske liste Goran Rakić i Igor Simić razgovarali su danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, drugog dana njegove posete Prištini.
Rakić i Simić danas su se sastali sa Lajčakom i sa njim razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine, neprimenjivanju sporazuma iz Brisela kao i o neosnovanoj presudi Ivanu Todosijeviću kojom se uvodi verbalni delikt za Srbe na ovim prostorima, stoji u objavi na Fejsbuk stranici Goran Rakić.
U tekstu se navodi da su Rakić i Simić tokom sastanka istakli da dijalog Beograda i Prištine nema alternativu i da se sva otvorena pitanja, moraju rešavati isključivo putem dijaloga. Izneli su nezadovoljstvo kada je u pitanju sprovođenje sporazuma postignutih u Briselu, posebno stavljajući akcenat na sporazume iz oblasti energetike i pravosuđa, kao i formiranju Zajednice srpskih opština.
”Nesprovođenje sporazuma iz Brisela najviše šteti narodu na Kosovu i Metohiji, i ta se situacija mora što pre promeniti ukoliko težimo ka međusobnom poverenju i pomirenju”, istakli su Rakić i Simić.
Zvaničnici Srpske liste, su specijalnom izaslaniku Evropske unije, preneli posebno nezadovoljstvo kada je u pitanju presuda Ivanu Todosijeviću kojom je osuđen na dve godine zatvora čime je prekršen osnovni postulat demokratije i vladavine prava, a to je sloboda govora, temelj vrednosti Evropske unije.

Izvor: Radio kosovska Mitrovica

Foto: Rejsbuk – Goran Rakić

Comments

Pročitaj još