• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Samo Srpska lista okuplja autentične predstavnike našeg naroda na KiM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedništvom Srpske liste i kandidatima za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, sa kojima je razgovarao o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM, ekonomskom položaju našeg naroda na prostoru pokrajine, kao i o kršenju Briselskog sporazuma od strane Prištinskih vlasti, posebno kroz prizmu presude Ivanu Todosijeviću. 

Čelnici Srpske liste izrazili su zadovoljstvo i istakli značaj što se današnji sastanak održava baš na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Oni su informisali predsednika o svim problemima u sprovođenju, ali i kršenju sporazuma koji se tiču pitanja energetike i pravosuđa i izrazili zabrinutost zbog najave Prištine o oduzimanju registarskih oznaka, kao i pretnji uvođenjem reciprociteta prema srpskom narodu. Na sastanku je istaknuto da bi takvi koraci protiv Srba vratili političko-bezbednosnu situaciju na KiM deset godina unazad, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.. 

Predsedništvo Srpske liste i kandidati za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji zamolili su predsednika Vučića za dodatnu finansijsku podršku srpskom narodu na prostoru KiM, kao i  za nastavak projekata važnih za razvoj srpskih sredina.

Predsednik Vučić je obećao da će razmotriti mogućnosti za dodatnu finansijsku pomoć našem narodu i da će, povodom toga, u narednim danima održati još jedan sastanak sa političkim i institucionalnim predstavnicima srpskog naroda sa KiM.

Predsednik je pružio punu podršku Srpskoj listi i kandidatima za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji i istakao da samo Srpska lista okuplja autentične predstavnike našeg naroda na KiM. 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još