Angela Merkel danas u poseti Srbiji

German Chancellor Angela Merkel and Serbia's President Aleksandar Vucic after a news conference at the chancellery in Berlin, Germany, February 27, 2018. REUTERS/Hannibal Hanschke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja dolazi u posetu Srbiji.

Angela Merkel, neposredno pred okončanje kancelarskog mandata, dolazi u posetu Srbiji, gde će se sastati sa predsednikom Vučićem i predstavnicima civilnog društva iz svih zemalja Zapadnog Balkana.

Merkelova će na beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” stići nešto posle 16 časova, gde će joj biti priređen doček. Ceremonija svečanog dočeka biće upriličena ispred Palate “Srbija”, saopštila je služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike.

Prvi sastanak kancelarke Merkel i predsednika Vučića planiran je odmah po svečanom dočeku, posle 18 časova.

Oni će razgovarati u četiri oka, a nakon toga najavljene su izjave za medije.

“U fokusu razgovora biće bilateralni odnosi, ekonomsko-politički odnosi i pitanja evropske perspektive”, najavila je zamenica portparola nemačke vlade Martina Fic.

Vučić je juče izjavio da mu je ogromna čast što nemačka kancelarka dolazi u Beograd i tu ostaje najduže, i da će sa njom njom imati više sastanaka i radnu večeru.

Kancelarka posle Beograda ide u Tiranu, gde će se sastati sa premijerima zemalja Zapadnog Balkana.

Angela Merkel poslednji put je bila u poseti Srbiji 2015. godine, kada se takođe sastala sa Aleksandrom Vučićem.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još