• Početna>
  • Vesti>

Rakić i Simić se sastali sa Miroslav Jenčom, pomoćnikom generalnog sekretara za Evropu, Centralnu Aziju i Ameriku

Predsednik i potpredsednik Srpske liste Goran Rakić i Igor Simić sastali su se danas sa Miroslav Jenčom, pomoćnikom generalnog sekretara za Evropu, Centralnu Aziju i Ameriku u Odeljenju za politička pitanja Ujedinjenih nacija.
Na sastanku održanom u Prištini, Rakić, Simić i Jenča su razgovarali na teme trenutne političke situacije, važnosti UNMIK misije na Kosovu, učestalim incidentima u kojima su žrtve Srbi, njihova imovina ili imovina SPC, rasvetljavanju sudbine nestalih lica, održavanju predstojećih lokalnih izbora.

Predsednik Rakić i potpredsednik Simić su tokom razgovora sa Jenčom istakli da je veliki broj nerešenih incidenata uperenih protiv Srba veliki problem i da je za srpski narod uloga UNMIK-a značajna prvenstveno u smislu prenošenja istine o položaju našeg naroda kroz periodične izveštaje koje šef UNMIK podnosi SB UN o stanju na terenu.

”Mi smo svesni ograničenih resursa koje UNMIK može da angažuje na terenu u pravcu zaustavljanja incidenata , ali samo prisustvo i javno delovanje vaše misije predstavljaju bez sumnje faktor stabilnosti u određenoj meri.”

Istakli smo da predstavnici Srba u institucijama imaju obavezu koja im je poverena od strane svog naroda da rade na rešavanju problema koji mogu da utiču na bolji kvalitet života.

”Apelujemo da iskoristite svoja ovlašćenja i uticaj, da ohrabrite vidljivije prisustvo i angažovanje UNMIK-a na terenu, posebno u oblastima u kojima se ignorišu i narušavaju prava Srba”, kazali su predstavici SL.

Rakić i Simić su takođe istakli da dijalog mora biti osnova rešavanja svih problema, jer samo na taj način rezultati mogu biti dugoročni i održivi.

Izvor: RKM (saopstenje)

Comments

Pročitaj još