• Početna>
  • Vesti>

Nušićijada: Glumci Narodnog pozorišta Priština oduševili publiku u Ivanjici

Radio Mitrovica sever

Glumci Narodnog pozorišta Priština izveli su večeras pred publikom u Ivanjici predstavu “Ženidba”, na Velikoj sceni ivanjičkog Doma kulture, zauzetoj do poslednjeg mesta.  

Ženidba je komedija čuvenog ruskog komediografa Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u kojoj se preko muško-ženskih odnosa na poseban način ismeva malograđanstvo . Glumačka pdoela pripala je Aniki Grujić, Jeleni Orlović, Jasmini Stojiljković, Milanu Vasiću, Igoru Damnjanoviću, Branku Baboviću, Bojanu Stojčetoviću itd.

Tamara Tomanović, u predstavi u ulozi Dunjaške,  izjavila je za program Radio Kosovske Mitrovice nakon predstave da je prezadovoljna reakcijom publike. “Lep početak sezone nakon letnje pauze i radujemo se novim igranjima i projektima”.

Glumica Anika Grujić, koja tumači lik provodadžike Fjokle Ivanovne kaže da im je nakon pauze prijo povratak na pozorišne daske. “Prijala nam je fantastična atmosfera i publika u Ivanjici”  kaže Anika.

Milan Vasić, koji je sjajno dočarao lik Potkoljosina i do suza zasmejao ivanjičku oubliku, na kraju  predstave, pozvao je publiku da aplauzom uputi i poslednji pozdrav Milanu Lanetu Gutoviću koji je kako je rekao “onosio mnogo smeha u naše kuće”, a koji je danas sahranjen u Beogradu.

Predstava je koprodukcija Narodnog pozorišta u Prištini i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.
Odigrana u okviru tradicionalne “Nušićijade” koja se održava u Ivanjici dvanaesti put, a koja je prožeta brojnim kulturnim sadržajima.

Ministarka Tatjana Matić otvorila je 12. ivanjički festival kulture, humora i zabave “Nušićijadu”

.„Iako je Branislav Nušić rođen u Beogradu, Nušićijada je rođena u Ivanjici. Posebnost i značaj manifestacije međunarodnog odziva kao što je Nušićijada, ogleda se pre svega u dugoj tradiciji negovanja sećanja na Branislava Nušića i njegova nenadmašna dela, ali takođe i u naporima lokalne zajednice, koja posvećeno i ponosno godinama razvija festival i predstavlja svoj nacionalni i kulturni identitet“, rekla je Matić u Ivanjici.

Izvor, foto: Radio Kososvka Mitrovica

Comments

Pročitaj još