• Početna>
  • Vesti>

Za nedelju dana na Kosovu 93 žrtve koronavirusa, očekuje se uvođenje policijskog časa

Za nedelju dana na Kosovu su 93 osobe preminule od posledica od koronavirusa, dok u proseku dnevno registrovano 2.000 novozaraženih, prenosi Reporteri.

Ministarstvo zdravlja je zbog povećanja broja novozaraženih razmotrilo usvajanje strožih mera za suzbijanje širenja koronavirusa, a u okviru novih mera za koje se očekuje da će trajati od 1. do 13. septembra, predviđeno je ponovno uvođenje policijskog časa.

To je saopštila Ugostiteljsko-turistička komora koja je održala sastanak sa ministrom zdravlja Arbenom Vitiom.

Mere koje će biti uvedene podrazumevaju skraćenje radnog vremena za sat, tako da će ugostiteljski objekti raditi do 21.30, umesto do 22.30, i to samo u baštama sa popunjenošću kapaciteta do 70 odsto. 

U tržnim centrima neće biti prodaje hrane, a dvorane za svadbe, noćni klubovi i bioskopi i dalje će biti potpuno zatvoreni.

Prisustvo na seminarima i konferencijama u zatvorenom prostoru ogradiničeno je na 30 osoba.

“Zbog velikog broja slučajeva infekcije kovid-19, apelujemo na poštovanje mera za koje se očekuje da će uskoro stupiti na snagu”, navodi se u saopštenju Ugostiteljsko-turističke komore.

Ministarstvo zdravlja je juče saopštilo da je za 24 sata 18 osoba preminulo od posledica kovid-19, dok je potvrđeno 2.295 novih pozitivnih slučajeva.

Kako se navodi, od početka procesa vakcinacije u svim gradovima Kosova dato je ukupno 747.898 doza vakcine protiv koronavirusa. Trenutno je 24.939 aktivnih slučajeva koronavirusa.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još