• Početna>
  • Vesti>

Vujičić i Marić: Svaki Srbin je danas Ivan Todosijević

Prošlo je tri dana od izricanja gebelovske presude Ivanu Todosijeviću od strane kosovskih pravosudnih institucija. Želeli smo da sačekamo i poslušamo sve reakcije u ova tri dana. Sada možemo sa sigurnošću reći da se radi o smišljenom i nacionalistički usmerenom napadu ka Srpskom narodu na KiM sa porukom da na Kosovu i Metohiji nema prostora ni mesta za drugačije mišljenje od onih koji sprovode vlast, saopštili su narodni poslanici sa KiM u Skupštini Srbije Danijela Vujičić i Ljubomir Marić.

“Kategorisati istinu, koju je naš poslanik Ivan Todosijević izneo kao “govor mržnje” i presuda koja je doneta  je u najmanju ruku skandalozna, imajući u vidu činjenicu da je montirana laž u Račku bila povod za 78 dana straha i smrti, stotine poginulih i ranjenih, ubijanje naše dece, razrušavanje hijade domova, raseljavanje na hiljade Srba sa KiM… Uništeni su životi i uspomene. Ostalo nam je sećanje na tragediju na koju je Ivan Todosijević istinom podsetio a ubijena srpska deca i laž zbog koje ih je “milosrdni andjeo” ubijao su zig srpskog stradanja zbog montirane lazi”, navode u saopštenju.

Kako ističu, ne može niko na KiM da ima mišljenje i slobodu govora u odnosu na albanski narod.

“Ovo je teritorija cenzure, kazne, sukoba i proterivanja. To je mesto u srcu Evrope gde nema mesta za pluralizam i multinacionalizam, gde mogu da postoje samo kvazi drugi koji su poslušni i podvodljivi poput pojedinaca kakva je u našem narodu Rada Trajković. Oni su sada pali na ispitu, nas koji se borimo pokušavajući da nas sateraju u ćošak da moramo da preisputujemo  učešća u takvom sistemu. Ne možete da kažnjavate Ivana Todosijevića, a da mi ćutimo i posmatramo. Ne možete da pokušavate kriminalizovati Srpsku listu i njeno rukovodstvo, a da mi to nemo gledamo i ne možete nam oduzeti iz srca Kosovo i Metohiju, a da mi pognute glave odemo. Srpska lista to smo mi. Ivan je naš. Svaki Srbin je danas Ivan Todosijević. Svi smo mi Ivan. Srpska lista je jedinstvo”, poručuju u saopštenju Vujičić i Marić.

Izvor: RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još