• Početna>
  • Vesti>

J.Stojković Srbima na KiM: Niste sami, mi smo tu i tako će i biti

Danas je u Leposaviću položen kamen temeljaz za još jednu novu zgradu namenjenu mladima. Polaganju kamena prisustvovala je Jelena Stojković pomoćnica direktora Kancelarije za KiM i predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Jelena Stojković je rekla da Kancelarija kontinuirano i uporno pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji.

“Kancelarija za KiM i država Srbija pomažu svoj narod a narod to zna, a to nije samo stambeno zbrinjavanje već i na drugim pojima”, kaže Jelena Stojković.

A kada je reč o tome da se Priština protivi izgradnji Doma za studente u Kosovskoj Mitrovici ona kaže:

“Država Srbija pomaže svom narodu i u tome nas neće niko zaustaviti”, poručića je pomoćnica direktora Kancelarije za KiM.

Država Srbija, Vlada Republike Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju ulažu u sve vrste institucija, javnih, kulturnih, crkvenih…

“Predstavnici Republike Srbije kao i Kancelarije za KiM su stalno ovde sa vama, a svaki izgrađeni objekat šalje jasnu poruku da niste sami, mi smo tu i tako će i biti”, zaključila je Jelena Stojković.

“Zahvaljujući državi Srbiji, Vladi Republike Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju danas imamo stanogradnju ne samo u Leposaviću već na celom Kosovu i Metohiji. Ovo je jedan vid pomoći u stambenom zbrinjavanju ne samo mladih već i onih koji nemaju rešeno stambeno pitanje”, rekao je Todić.

On je dodao da je ovo sedma zgrada za poslednje tri godine, koja se gradi u leposaviću. Todić kaže da su ulaganja naše države zastupljena i u ostale institucije renovirali su i sve obrazovne ustanove.

Todić je govorio i o uslovima za konkurisanje za stan.

“Osnovni uslovi jesu da su stanovnici opštine Leposavić najmanje dve godine unazad i da nemaju rešeno stambeno pitanje. Komisija će posao obaviti u skladu sa zakonom, a ova pomoć koja dolazi od naše države je neophodna ovom narodu”, istakao je Zoran Todić.

Izvor i foto: TV Most

Comments

Pročitaj još