Dačić: Presuda Todosijeviću dokaz dvostrukih aršina

Foto: Tanjug

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je presuda Apelacionog suda u Prištini kojom je predsednik opštine Zvečan i poslanik Srpske liste Ivan Todosijević osuđen na dve godine zatvora zbog izjava o Račku još jedan dokaz dvostrukih aršina i standarda, prenosi Tanjug.

Komentarišući odluku Apelacionog suda u Prištini Dačić je za TV Pink rekao da je tom presudom prekršena tačka 10 Briselskog sporazuma koji je, kako kaže, za Prištinu ”prazno slovo na papiru”.

Naveo je da je to važna presuda koja može da stvori određenu pravnu praksu, da se ubuduće na sličan način presuđuje i da niko ne sme kaže nešto što se protivi “zvaničnoj istoriji”.

”Ako se uvede da u BiH kažnjavanje za Srebrenicu, a na KiM za Račak, doći ćemo u situaciju da vas neko uhapsi ako kažete da je Jasenovac koncentracioni logor, jer nije zvanična teorija da je tamo stradalo stotine hiljade Srba nego njih 2.500”, kazao je Dačić.

Podsetio je na tekst o Jasenovcu koji je objavljen u “Džeruzalem postu” i upitako koliko bi trebalo da budu kažnjeni autori teksta u kojem je, kako kaže, Jasenovac maltene bio izletište.

”Koliko je to negiranje zločina, a o jednom događaju za koji ne postoji nikakve sudske presude da je reč o masakru civila, ne sme ništa da se kaže”, naveo je Dačić.

Izvor: Tanjug, Kosovo Online

Comments

Pročitaj još