Vučić: Do kraja godine prosečna plata 610 evra

Do kraja godine po prosečnoj plati prestižemo Bugarsku, a penzionerima obećavam da ćemo se truditi da penzije, koliko je moguće, što više prate plate, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Naveo je da neće biti nove runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Aleksandr Vučić je, gostujući na TV Hepi, po pitanju prosečne plate, ukazao je da je, kada je došao na mesto premijera, Srbija delila treće i četvrto mesto sa Makedonijom.

“Ispred nas je bila Crna Gora sa 500 evra prosečne plate, BiH sa 372 evra, a mi smo imali 330 evra prosečne plate. Sada smo mi prvi sa 560 evra prosečne plate, a Crna Gora ima 520 evra, BiH 490 evra, a zatim slede Severna Makedonija i Albanija”, objasnio je predsednik.

Vučić je kazao da Bugarska aktuelno ima prosečnu platu u visini od 580 evra, a da će Srbija do kraja godine imati prosečnu platu od 610 evra.

Obećao je penzionerima, takođe, da će ne samo 20.000 jednokratne pomoći dobiti, već i da će se država truditi da penzije koliko je moguće što više prate plate.

Istakao je da je posebno ponosan na analize međunarodnih organizacija koje pokazuju da su ulaganja u nauku u Srbiji uvećana za čak 80 odsto, da su tri puta veće nego 2010.

Vučić: Uvek spreman da idem u Brisel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da neće biti nove runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu do kraja meseca, prenosi Tanjug.

Vučić je, u emisiji „Ćirilica“, upitan da li će biti dijaloga ovog meseca, rekao da neće, ali da je on uvek spreman da ide u Brisel.

„Razgovori su uvek blagorodni i mogu uvek da donesu dobro“, podvukao je on.
 

Izvor: RTS, RKM

Comments