• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Oklopna vozila nisu sredstvo za borbu protiv pandemije korona virusa

Foto: Srpska lista

Srpska lista saopštila je da “u ime srpskog naroda najoštrije osuđuje današnju provokaciju pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga koji su pod izgovorom borbe protiv korona virusa oklopnim vozilima uznemiravali naš narod južno od reke Ibar”.

Ova podmukla provokacija je bez presedana, i jasno je razumemo, ali isto tako javno, jasno i glasno osuđujemo, navodi se.

“Ukoliko su kosovske institucije iskrene u nameri da Srbima olakšaju borbu protiv kovida onda su morali da omoguće sprovođenje procesa vakcinacije u našim zdravstvenim ustanovama, a ne da zabranjuju dopremanje vakcina, i prete hapšenjima naših lekara u jeku pandemije” stoji u saopštenju.

Srpska lista poručuje da oklopna vozila nisu sredstvo za borbu protiv pandemije, već za “remećenje mira i spokoja naših ljudi”.

“Naglašavamo da Srbima na Kosovu i Metohiji ne fale zaštitne maske, lekovi, kiseonik…, jer su naše ustanove odlično snabdevene zahvaljujući podršci Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, tako da je ovo klasična provokacija, na koju naš narod nije naseo.
Isto tako, naši građani su i pored svih prepreka Prištine većim brojem uspešno vakcinisani u centrima u centralnoj Srbiji tako da je ova lažna briga KBS apsolutno neosnovana i nepotrebna” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još