• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Današnji dan crni dan pravde i prava na Kosovu i Metohiji

Povodom odbijanja žalbe advokata od strane apelacionog suda Kosova na presudu osnovnog suda u Prištini od 5.12.2019. godine, kojom se poslanik Srpske liste i predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević osuđuje na dve godine zatvora zbog izjave o Račku, saopštenjem je reagovala Srpska lista.

“Politički motivisanom presudom članu predsedništva i poslaniku Srpske liste Ivanu Todosijeviću, Priština je najeksplicitnije pokazala antisrpsko delovanje kosovskih institucija, pre svega u oblasti pravosuđa, onog istog koji nikada nije osudio one koji su napadali Srbe” stoji u saopštenju.

“Ovom presudom, koje je donelo protivzakonito veće, jednonacionalnog sastava, u kome su bili isključivo suduje Albanci, prekršen je i sporazum o pravosuđu koji je garantovao Srbima da će u većima biti dvojica Srba i jedan Albanac, čime je još jednom udaren šamar Evropskoj uniji koja je bila garant sprovođenja sporazuma koji su potpisani u dijalogu koji je vođen pod njihovim pokroviteljstvom” ističe se u saopštenju.

U svom saopštenju Srpska lista navodi da će u konsultaciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem odlučiti o učestvovanju na predstojećim lokalnim izborima.

“Imajući u vidu da Priština kontinuirano krši briselski sporazum na štetu Srba, a koji je postignut i prihvaćen u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, kao garant poštovanja prava srpskog naroda, na osnovu čega su i održani lokalni izbori, Srpska lista će u konsultaciji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i našim rukovodstvom razmotriti da li će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima” navodi se u saopštenju.

“Današnji dan je crni dan pravde i prava na Kosovu i Metohiji. To je dan kada je protiv srpskog naroda uveden verbalni delikt. Na srpske mozgove i ruke su postavljeni su lanci i bukagije pred očima međunarodne zajednice kojoj su usta puna ljudskih prava, kako bi nam se zabranilo da slobodno mislimo i govorimo” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još