Petković: Prisustvo takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga nema veze sa prevencijom od Kovida

U više srpskih sredina na Kosovu i Metohiji danas su instalirani štandovi takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga sa navodnom namerom da se prolaznicima dele epidemiološke maske.

Takvi slučajevi od jutros su zabeleženi u centru Gračanice i Partešu, a prisustvo oklopnih vozila i pripadnika KBS unelo je uznemirenost među srpsko stanovništvo na prostoru KiM.

Svima je dobro poznat pravi motiv i cilj osnivanja takozvane „vojske Kosova“, tako da nema sumnje da je reč o opasnoj provokaciji koja se vrši pod izgovorom sprovođenja „epidemioloških mera prevencije“ zbog virusa Kovid 19, rekao je u saopštenju za javnost direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije

“Oni koji su u jeku pandemije privodili srpske lekare, a vakcine iz centralne Srbije želeli da zaplene, ne mogu se sakriti ni iza kakvih zaštitnih maski.

Ne postoji ni jedan jedini razlog da pripadnici takozvane vojske samozvanog Kosova borave u srpskim sredinama, a još manje da sprovode mere zaštite od Kovida kada je epidemiološka situacija u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji pod apsolutnom kontorlom od trenutka izbijanja epidemije i za to je isključivo zaslužna država Srbija.

U srpskim sredinama na KiM registrovan je sporadičan broj slučajeva zaražavanja, a država Srbija, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Ministarstva zdravlja je svojim građanima obezbedila sve neophodne količine zaštitnih maski, sredstava za dezinfekciju, neophodnih lekova i svih drugih medicinskih potrepština za borbu protiv virusa Kovid 19. U toku je davanje i treće, takozvane buster doze vakcine protiv Kovida, zbog čega je i epidemija u srpskim sredinama pod kontrolom.

Sve su to očigledni pokazatelji da prisustvo takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga nema veze sa prevencijom od Kovida, već isključivo služi kao vid zasrašivanja i pritiska na srpsko stanovništvo, posebno pred održavanje lokalnih izbora na KiM.

Zato, neka oni s oklopnim vozilima idu u albanske sredine i tamo dele zaštitne maske, s obzirom na činjenicu da se prema zvaničnim podacima nalaze u vrhu po stopi zaražavanja u svetu i progresivnom širenju epidemije, jer u srpskim sredinama nemaju šta da traže”, rekao je u saopštenju Petković.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica (saopštenje)

Comments