Haradinaj: Kurti nesposoban da se suoči sa Srbijom

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nesposoban da se suoči sa Srbijom.

Haradinaj je na konferenciji za novinare, kritikujući polaganje kamena temeljca za Univerzitet u Prištini sa sedištem u severnom delu Kosovske Mitrovice, čiju će izgradnju finansirati Vlada Srbije, rekao da je apsurdno da srpske institucije grade Univerzitet u Prištini, prenosi Ekonomija onlajn.

Haradinaj je dodao da postoje mnoge situacije u kojima Kurti pokazuje da je nesposoban da se suoči sa Srbijom i naveo da je, kako je rekao, zamolio Kurtija da ne bude talac i da ga ne drže kao taoca.

Ocenio je da o Kurtijevoj nesposobnosti da se suoči sa Beogradom dovoljno govori povećanje uvoza iz centralne Srbije, kao i neuvođenje mere reciprociteta i ukidanje poreza na građevinske blokove iz centralne Srbije.

Haradinaj je takođe zatražio ostavku Kurtija jer, prema njegovoj oceni, vlada privremenih prištinskih institucija ignoriše situaciju u vezi sa pandemijom i loše upravlja njome.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još