• Početna>
  • Vesti>

Izložba radova Aleksandra Glibetića Piba sutra u Evropskoj kući

Izložba likovnih radova umetnika Aleksandra Glibetića Piba, biće održana u subotu, 21. avgusta 2021, u 11 časova u Evropskoj kući u Kosovskoj Mitrovici.

Aleksandar Glibetić je rođen 29. septembra 1995. godine u Kraljevu. Osnovnu školu završio je u Kraljevu, a srednju umetničku školu (smer: drvorezbar) u Čačku. Osnovne akademske studije, odsek vajarstvo u klasi profesora Peka Nikčevića završio je 2018. godine na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu. Aktivno se bavi inovacijama u skulpturi, ali i u likovnim umetnostima u celini. Ima četiri samostalne izložbe („Kontinuum“, Kosovska Mitrovica, 2019; „Dnevnik u karantinu“, virtuelna galerija, 2020; „Virtuelna izložba“, Kosovska Mitrovica, 2020; „Presek stanja“, Kosovska Mitrovica, 2021). učestvovao na više kolektivnih izložba. Autor skulpture na DUK festivalu („Dani urbane kulture“) u Čačku (2019). Bavi se aktivno i uličnom umetnošću (Street art), autor je više murala u Kraljevu, Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Leposaviću.

Izložbu je moguće posetiti svakog radnog dana od 9:00 do 18:00, do 20. septembra 2021. Izložba se održava uz poštovanje svih preporuka zdravstvenih ustanova, uključujući nošenje maski i držanje fizičke distance.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Evropska kuća

Comments

Pročitaj još