Preminulo još 6 osoba, novih 1.497 slučajeva zaraze

U protekla 24 sata od posledica infekcije koronavirusom u Srbiji je preminulo šestoro ljudi, testirano je 12.818 uzoraka i potvrđeno 1.497 novih slučajeva zaraze.

Na bolničkom lečenju su 894 pacijenta, a 30 ih je na respiratorima.

Od početka epidemije testiran je 4.858.071‬ uzorak, registrovano je 736.313‬‬ slučajeva zaraze, zvanično su prijavljena 7.183 smrtna ishoda od kovid-19, a stopa smrtnosti je 0,98 odsto.

U Srbiji se već nekoliko dana se beleži više od hiljadu novozaraženih, pa stručnjaci upozoravaju da je četvrti talas u zaletu i da moramo da se pridržavamo preventivnih mera. 

Direktorka Studentske poliklinike dr Marija Obradović rekla je za RTS da je u Beogradu pozitivno 20 odsto testiranih studenata i da je poslednjih dana povećan broj posetilaca u respiratornoj ambulanti sa tegobama koje se uglavnom odnose na malaksalost i povišenu telesnu temperaturu.

Trenutna epidemiološka situacija u Srbiji može se oceniti kao nesigurna, sa tendencijom da pređe u nepovoljnu, kaže epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović, ukazujući da to pokazuju cifre novozaraženih i povećan broj hospitalizovanih.

Tiodorović je rekao da je povećan broj preminulih usled obolevanja od kovida 19 i da je nedavno mladić od 22 godine izgubio bitku sa bolešću, a bio je nevakcinisan.

Nastavlja se vakcinacija trećom dozom vakcine protiv koronavirusa. Nadležni navode da će građani dobiti poruku od e-Uprave i da nema potrebe da se sami prijavljuju.

Izvor: RTS


Comments

Pročitaj još