• Početna>
  • Vesti>

Košarkašice bez bronze u Tokiju, Francuskinje “ukrale” novu medalju Srbiji

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji medalju na Olimpijskim igrama, pošto je u borbi za bronzu poražena od Francuske. Srpkinje nisu uspele da prikažu dobru partiju i poražene su od Francuskinja rezultatom 91:76, čime je naša delegacija ostala bez devetog odličja u Tokiju.

Izabranice Marine Maljković tako nisu uspele da ponove rezultat iz Rio de Žaneira od pre pet godina, dok su se Francuskinje revanširale za nedavni poraz u finalu Evropskog prvenstva.

Utakmicu za treće mesto bolje su otvorile protivnice i našim devojkama je bilo potrebno vremena da uhvate ritam. Rivalke su imale minimalnu prednost, ali su Srpkinje podigle nivo i razigrale se sredinom prvog perioda.

Serijom od 9:0 preuzele su vođstvo, proradio je i šut za tri poena, ali su i Francuskinje imale svog aduta – njeno ime je Sandrin Gruda.

Centar “trikolora” je igrao bez greške, došla je Gruda do 12 poena nakon 15 minuta i ponovo je zaustavljen nalet aktuelnih evropskih šampionki.

Ekipa koju vodi Valeri Garnije je pojačala odbranu i na desetominutnu pauzu otišla sa prednošću 40:43.

I po povratku na parket Francuskinje su bile te koje su gospodarile terenom. Igrale su mnogo raznovrsnije i, ispostaviće se, otpor naše selekcije slomile u trećem periodu. U tim trenucima su imale i najveću prednost od početka susreta (54:67), pa je bilo jasno da je pobeda Srbije veoma daleko.

Bilo je i velikih -17, kada je usledila nova serija “orlica” koje su dobro preznojile Francuskinje, ali je razlika bila tolika da je nemoguće bilo vratiti se.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Gabi Vilijams sa 17 poena, osam skokova i četiri asistencije, Enden Mijem je imala dva poena manje, dok se spomenuta Gruda zaustavila na 14.

Od srpskih igračica najbolja je bila Ivon Anderson sa 24 poena, dok je kapiten Jelena Bruks duel završila sa 14 poena, šest skokova i pet asistencija.

Utakmica sa Franuskom bila je poslednja za Sonju Vasić koja završava karijeru posle Olimpijskih igara u Tokiju, dok se Bruksova povlači iz nacionalnog tima.

U finalu će se za zlatnu medalju boriti Sjedinjene Američke Države i Japan.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još