• Početna>
  • Vesti>

Đurić odgovorio Velji: Vučić je imao više bilateralnih susreta za par meseci nego što će Osmani za ceo mandat

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić poručio je danas da tvrdnje Bljerima Velje, šefa kabineta kosovske predsednice Vjose Osmani, o tome da predsednik Srbije nije imao bilateralne susrete prethodnih meseci, “već se samo sastajao sa Miloradom Dodikom radi izazivanja napetosti u regionu”, nisu istinite.

Đurić je na Tviteru nabrojao imena svetskih i evropskih zvaničnika sa kojima se Vučić prethodnim meseci sastajao, poručujući Velji da kosovska predsednica Vjosa Osmani neće uspeti da ima toliko sastanaka ni tokom čitavog mandata.

„Nije lepo širiti laži gospodine Velja. Od sastanaka sa Makronom, Zemanom, Babišem, Pahorom, Radevom, Zaevom, Ramom, posetama Bahrejnu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bosni i Hercegovini i sve to u samo nekoliko meseci. Predsednik Vučić je imao više sastanaka i poseta nego što će vaša predsednica imati tokom celog svog mandata“.

Ranije danas, šef kabineta kosovske predsednice Bljerim Valja je napisao da je Vjosa Osmani od svog stupanja na dužnost u aprilu 2021. godine, imala dve bilateralne posete u Estoniji i Austriji „radi promovisanja evroatlantskog puta Kosova, dok u isto vreme predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije imao bilateralnu posetu inostranstvu“.

„ Umesto toga, stalno se sreće sa Miloradom Dodikom i izaziva napetosti u regionu“, poručio je Velja.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još