• Početna>
  • Vesti>

Radović: Više požara na severu KiM, uzrok nepažnja i ljudski faktor

Poslednjih dana dogodilo se vise  požara, na razlicitim lokacijama, na Severu Kosova i Metohije, i svi su lokalizovani i stavljeni pod kontrolu velikim naporom vatrogasnih jedinica, policije i pripadnika KFOR-a, obavestila nas je kosovska policijska služba i njen portparol za region sever poručnik Branislav Radović.

“Pored jako visokih dnevnih temperatura, i preko 40 stepeni, uzrok požarima je i ljudski faktor  i nepažnja i to u više slučajeva, što su utvrdili i protiv-požarni inspektori na terenu.

Zato upozoravamo stanovnistvo da je podmetanje pozara krivično delo i apelujemo da stanovništvo maksimalno obrati paznju na navedene činjenice, i na taj način doprinese bezbednosti ljudi, zaštiti životne sredine kao i očuvanju prostora u kome živimo.

Pripadnici vatrogasnih jedinica, policije i KFOR-a, su neprekidno na terenu i aktivno ucestvuju u lokalizovanju i gašenju požara. Takođe neprekidno dežuraju i na lokacijama, na kojima su požari ugašeni ili su pod kontrolom radi preventivnog delovanja i sprečavanja novih slučajeva”. kaže se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još