• Početna>
  • Vesti>

Dr Perić: Sve veći broj rođenih beba garantuje naš opstanak na ovim prostorima

Novi rekord po broju rođenih beba u porodilištu Zdravstvenog centra “Gnjilane” u Pasjanu postavljen je juče kada je za samo 24 sata rođeno osam beba.

Prema rečima direktora ove zdravstvene ustanove dr Zorana Perića, do sada se dešavalo da u jednom danu na svet dođe četiri do pet beba, ali je juče postavljen novi rekord.

„Veoma smo srećni što je u jednom danu rođeno pet devojčica i tri muškarca, jer rađanje dece nam daje nadu u opstanak na ovim prostorima. Sa velikim zadovoljstvom možemo da kažemo da se broj novorođene dece u našem porodilištu iz godine u godinu povećava i iskreno se nadamo da će do kraja ove godine, u odnosu na prethodnu, biti rođeno 20-tak beba više“, rekao je dr Perić.

On ističe da je od početka godine rođeno 99 beba, što je za 15 više u odnosu na isti period prošle godine.

“Ovakvi podaci na koje smo svi ponosni ne bi bili mogući da porodilište u Pasjanu ne raspolaže svim potrebnim resursima, kako kadrovskim tako i u smislu opremljenosti samog porodilišta. Imamo najbolje stručnjake, imamo sve neophodne materijale, aparate, lekove i sve što je potrebno da bi mogli u jednom danu da uspešno izvedemo ovako veliki broj porođaja. Porodilište je kompletno renovirano 2015. godine zahvaljujući našoj državi Srbiji, predsedniku Aleksandru Vučiću i Kancelariji za KiM i danas slobodno možemo reći da je jedno od nasavremenijih porodilišta i u odnosu na centralnu Srbiju”, naveo je dr Perić.

Perić poručuje da ovaj Zdravstveni centar radi bez većih problema, a kao posebno važnu stvar ističe da u prethodnih mesec dana u ovom kraju nije zabeležen ni jedan novi slučaj koronavirusa.

„U prethodnih mesec dana nismo imali pacijente sa simptomima koji bi ukazivali na postojanje koronavirusa, tako da nije bilo testiranja na ovaj virus. Mi smo spremni da, ukoliko dođe do novog talasa širenja virusa, zbrinemo sve obolele osobe. Redovno dobijamo svu potrebnu opremu i ukoliko bude potrebe sigurno ćemo odgovoriti zadatku“, zaključio je dr Perić.

Izvor: Kosovo onlajn

Comments

Pročitaj još