U selu Grevnik kod Kline opstaju uprkos pritiscima

U selu Grevnik smešteno u metohijskoj pitomini nadomak Kline do ulaska međunarodnih snaga živelo je trideset srpskih domaćinstava i oni su činili apsaolutnu većinu u ovom selu. U Grevnik se 2010.godine vratilo šest domaćinstava, među kojima su braća Đuro i Boro Krasić sa svojim porodicama.

„Tada su počele razne torture nad nama pretnje, pritisci, krađe, pucanja na kuću, bacanja bombi. Sve moguće neprijatnosti smo doživeli, ali to nas nije slomilo već nas je ojačalo. Kada smo se vratili znali smo šta nas čeka i na neki način smo bili pripremljeni i nismo se plašili“, istakao je u izjavi za RTV Gračanica Đorđe Krašić i dodao da planira da ostane tu i da se tu najbolje oseća.

„Preživeli smo svašta, razna maltretiranja ali smo bili odlučni da ostanemo. Sada je to malo manje opstali smo u svim tim situacijama a nadamo se da ćemo i dalje opstati“, kazala je Zorica Krašić i dodala da im mnogi odaju počast za hrabost i istrajnost u cilju opstanka u svom rodnom mestu.

Ovim vrednim i nadasve hrabrim i odvažnim ljudima najveća želja je da njihovim putem krenu i ostali raseljeni sa ovog područja i nadaju se da će se to uskoro i dogoditi.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još