Petković posetio Ranka Bacića

Ranka Bacića, koga su pre nekoliko dana, baš na Petrovdan pretukli albanci na putu ka svom imanju, obišao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji mu je poručio da će učiniti sve da spreči ovakve napade na Srbe.

Bacića su iz bolnice u Peći otpustili sa otpusnom listom samo na albanskom jeziku,

“Danas sam u domu Ranka Bacića, Srbina iz Kline koji je pre četiri dana brutalno pretučen od strane albanskih ekstremista na putu iz njegovog sela za Klinu. On je dva dana proveo u bolnici u Peći i kada je izašao iz bolnice dobio je otpusnu listu na albanskom. To je još jedan pokazatelj pune diskriminacije prištinskih vlasti prema Srbima na KiM obzirom da kada je reč i o unutrašnjim propisima Prištine oni su dužni da u okviru svojih institucija izdaju dokumenta na srpskom jeziku, ali to ne rade ni kada je reč o pravosuđu, to ne rade ni kada je reč o drugim administrativnim institucijama, bolnicama. Šta da radi Ranko sa ovim dokumentima na albanskom gde je i terapija na albanskom”, kaže za TV Most direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Ističe da je sada organizovano da naši lekari pregledaju Ranka koji je ozbiljno povređen i ima dva polomljena rebra.

“Šta mođete da pomislite, i ne znam šta je uopšte u dušama tih ljudi, četvorice mladih Albanaca, ja bih rekao albanskih terorista, koji su prišli jednom ovakvom čoveku koji je došao da obiđe samo svoje imanje jer ne može da obiđe kuće jer su srušene. Da ga napadnu, da ga tako prebiju da na kraju čovek završi u bolnici. Šta im smeta Ranko, možda samo zbog toga što ije Srbin i zato što neće da proda svoju imovinu onako kako bi oni to želeli, nego želi da obilazi svoju imovinu i želi da se vrati u Klinu i svoje selo. Ali kako da se vrati on i mnogi drugi interno raseljeni kakda vide šta se zapravo dešava i sa Dragicom Gašić i sa Rankom i sa mnogim drugima”, kaže Petković.

Petković je ovom prilikom Ranku preneo pozdrave predsednika Aleksandra Vučića i uručio određene poklone

Obezbedili smo u saradnji sa menadžmentom hotela “Fontana”  iz Vrnjačke Banje i aranžman za Ranka i njegovu porodicu da može da se oporavi kada bude pregledan i da koliko toliko može da zaleči svoje rane  koje verujem će opet ostati do kraja života, jer ono što mu se desilo neka je na sramotu svih onih u Prištini koji svakog dana napadaju Srbe. I evo slika Ranka najbolje pokazuje da li je u pravu, a naravno da nije, Aljbin Kurti kada kaže da nema međuetničkih sukoba na prostoru KiM. Kako ih nema, šta je Nikola Perić, šta je Dragica Gašić, šta je Ranko. To mora da prestane, i između ostalog i pitanje Ranka i ostalih incidenata će predsednik Aleksandar Vučić pokrenuti i u okviru dijaloga koji imamo u ponedeljak u Briselu”, poručio je Petković.

Bacić se zahvalio na pomoći, a ponajviše se, kako je rekao, zahvaljuje predsedniku Vučiću, kome je od srca poželeo svako dobro sa željom da nastavi da se bori za sve Srbe na KiM.

“Četiri, pet čoveka, nisam mogao ni da ih izbrojim od mog straha kako ću da umrem. Za Vučića uvek kad smo imali da glasamo za njega ja i moja familija smo išli, I dok sam živ za njega ću da glasam”, rekao je Bacić.

Bacić će uz pomoć Kancelarije za KiM biti prebačen u Smederevsku bolnicu, kako bi mu se pružila bolja medicinska pomoć.

Izvor i foto: TV Most

Comments

Pročitaj još