Predstava “Sedmi dan” u ponedeljak u Gračanici

Dom kulture „Gračanica”, Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo i Udruženje “Putujući glumac“ iz Beograda organizuju u Gračanici izvođenje pozorišne predstave „Sedmi dan“. Predstava je rađeno po istoimenom romanu Gorana Vračara a u režiji Aleksandra Lazića.
Predstava će biti odigrana u ponedeljak 28. juna, od 20 časova u Velikoj sali Doma kulture „Gračanica“

Pozorišna predstava „Sedmi dan“ govori o raspadu porodice u jednom i stvaranje sveta u drugom delu, povlačeći paralelu između ovozemaljskog i božanskog, prikazjući slabost malog, običnog čoveka i snagu božanske promisli i delovanja. Kroz knjigu postanka, publika se upoznaje sa nastankom zemaljskih čuda i rađanja sveta dok, sa druge strane, oni koji su stvoreni na taj način, u rušilačkom pohodu, uništavaju sve oko sebe i na kraju sebe same.

Sama predstava je prvi projekat na kojem su ravnopravno sarađivali umetnici iz Srbije i Republike Srpske. Ugovor o saradnji baziran je na osnovu paralelnih, specijalnih veza, potpisan je pod pokroviteljstvom Predstavništva Republike Srpske u Beogradu.

Značajnu ulogu u predstavi„Sedmi dan“ igra glumac Predrag Vasić koji je u seriji „Montevideo“ tumačio lik dečaka Stanoja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još