• Početna>
  • Vesti>

Petković: Uzalud se Kurti junači u stranim medijima kada je u Briselu ćutao kao zaliven

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Uzalud se Aljbin Kurti junači u stranim medijima i postavlja uslove predsedniku Aleksandru Vučiću o rešenju kosovskog problema, kada je u Briselu ćutao kao zaliven., saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“On je dobio jasnu poruku da bez konsultacija sa Beogradom i dijaloga nema rešenja pitanja Kosova i Metohije i sve što nakon toga kaže, samo su uzaludni pokušaji da povrati svoj imidž poljuljan debaklom u Briselu” navodi Petković u svom saopštenju.

On dodaje da tome služe i najnovije provokacije da od Beograda ponovo potražuje umetničke artefakte i podlo zamenjujući teze optužuje Srbiju da uništava nepostojeće “kosovske spomenike”.

Oni koji su palili i uništavali nasleđe i baštinu Srpske pravoslavne crkve na KiM nemaju ni moralno ni bilo koje drugo pravo da posežu i svojataju srpsko kulturno blago i svaki takav pokušaj biće osujećen u startu, poručuje Petković.

Zato Kurti danas može samo da zahvaljuje Vuku Jeremiću na mišljenju Međunarodnog suda pravde o legalnosti takozvane “kosovske nezavisnosti”, takav mu se scenario, da na tacni dobije sve što priželjkuje, neće ponoviti nikad više, zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još