Vučić: Izgradnja i rekonstrukcija bolnica na Kosovu u najkraćem roku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u najkraćem mogućem roku početi izgradnja KBC u Gračanici, kao i rekonstrukcija KBC u Severnoj Mitrovici, prenosi Tanjug.

Vučić je nakon uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, a odgovarajući na pitanja novinara, kazao da novac nije problem, ali da postoje tehnički problemi

“Imamo tehničkih problema, nije novac problem, novac smo izdvojili i imamo ga i za zdravstveni centar u Gračanici i bolnicu u Kosovskoj Mitrovici”, kazao je Vučić.

Dodaje da će KBC “Kosovska Mitrovica” biti de fakto klinički centar i ističe da će to biti uz ulaganja države Srbije i držanje velikog broja medicinskog osoblja.

“Verujem da će ljudi biti još zadovoljniji svojim primanjima, ali biće dopremljena i oprema najvišeg standarda tako da mislim da će svi biti zadovoljni”, naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, za Srbiju i kosovsko Pomoravlje, centralno, južno Kosovo je od velikog interesa da se zdravstveni centar u Gračanici uradi na najbolji mogući način.

I to će biti urađeno na najvišem nivou, kazao je Vučić i dodao da će informaciju o tome kada će tačno početi izgradnja dati u narednim danima.

Izvor Tanjug

Comments