Umetnik Stefan Simić u sredu gost “Akvarijusa”

Umetnik iz Paraćina Stefan Simić predstaviće se mitrovačkoj publici u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ scensko-poetskim nastupom „Teatar iskrenosti“. Njegov nastup, koji predstavlja spoj monodrame, tribine, ispovesti, kabarea i stend apa, zakazan je za sredu 23. juna 2021. godine u 19:30.

Ulaz je slobodan, a deo novca od prodatih knjiga i pića biće preusmeren na lečenje Magdalene Nedeljković iz Kosovske Mitrovice, koja boluje od tuberozne skleroze.

Stefan Simić, sociolog i književnik, već godinama objavljuje svoju poeziju i prozu na internetu, kao i zapise iz svakodnevnog života. Vremenom je njegov internet angažman prerastao u nešto mnogo šire, i sve više dobija na značaju jer postaje popularan širom stare Jugoslavije a na društvenim mrežama ga prati oko 70 hiljada ljudi. Njegovi nastupi nesvakidašnji su spoj monodrame, tribine, ispovesti, kabarea i stend apa.

Objavio je pet knjiga: „Pustite nas“ (2012), „Odjeci ljudskog“ (2013), „Generacijama koje rastu bez poezije“ (2016), „Rekoh… i olakšah dušu“ (2019) i „Povratak čoveku“ (2020).

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još