• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Predložili su nacionalni savet za Srbe umesto ZSO, kao što Albanci imaju u centralnoj Srbiji

Serbian President Aleksandar Vucic speaks during a joint media conference with European Union foreign policy chief Josep Borrell at the EEAS building in Brussels, Monday, April 26, 2021. (AP Photo/Virginia Mayo, Pool)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle nove runde dijaloga u Briselu da su se “predstavnici EU ponašali korektno na sastanku, a na pitanje novinara da li su intervenisali, Vučić kaže da jesu nekoliko puta, ali da neće o tome da priča”, prenosi Tanjug.

“Bili su korektni i Borelj i Lajčak, pogotovu Borelj. Ne mogu ništa da mu zamerim, čovek je sve razumeo od prvog trenutka”, kazao je Vučić.

Podseća i da je prištinska i beogradska delegacija imala jutros pripremne sastanke i kaže da su ga pozvali i rekli da za 10 minuta počinje trilateralni sastanak.

“Idemo odmah, mi smo spremni. Celu noć nisam spavao, razmišljao sam šta ćemo da radimo, ušao sam spreman na sastanak, onda sam shvatio da su oni izašli sa nečim što uopšte nisu rekli predstavnicima EU na pripremnom sastanku da će da pokreću”, ističe predsednik.

Naglasio je da je prištinska delegacija predložila “da se umesto formiranja Zajednice srpskih opština uvede nacionalni savet za Srbe na KiM onako kako je Srbija uvela nacionalne savete za manjine”.

“Vi stanete i ne znate da li da se smejete, plačete… Razumete da imate posla sa ljudima koji nisu ozbiljni i odgovorni”, kaže Vučić.

Izvor Tanjug

Comments

Pročitaj još