• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Finansiraćemo asfaltiranje svih ulica u opštini Parteš

Nakon jučerašnjeg potpisivanja Memoranduma o asfaltiranju i rekonstrukciji puteva u opštini Gračanica, ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je sa gradonačelnikom Opštine Parteš Draganom Petkovićem, potpisao Memorandum ”Asfaltiranje ulica na teritoriji opštine Parteš.

Realizacijom projekta je predviđeno asfaltiranje svih ulica u ovoj opštini, a ministar Rakić je rekao da je ovo nastavak realizacije planova kojima je predviđeno da se ulaganjima u opštinama stvore još bolji uslovi za opstanak, navedeno je u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.

”Investicijama u infrastrukturu, želimo da unapredimo život građana. Znam da nije dovoljno samo ulagati u infrastrukturu kako bi naš cilj bio ispunjen ali ćemo raditi i na poboljšanju ostalih segmenata. Želimo da sem rada na povratku, ljudima koji žive ovde obezbedimo sve neophodne uslove za normalan život. Ministarstvo za zajednice i povratak će u okviru budžetskih i zakonskih mogućnosti pokušati da uradi najviše što može jer smatramo da je naš cilj ispunjen jedino onda kada sve ono što smo uradili građani ocene kao pozitivnim i korisnim”, kazao je Rakić.

Gradonačelnik Petković je istakao da se Opština Parteš, već duži period zalaže da se srede neuređene ulice i kazao da nije bilo puno razumevanja za njihove zahteve sve do održavanja sastanaka sa ministrom Rakićem, tokom proteklog meseca.

Petković je rekao da mu je drago što se vrlo brzo nakon postignutog dogovora kreće sa realizacijom jednog od najprioritenijeg zahteva.

Tokom posete opštini Parteš u maju ove godine, ministar Rakić je obećao izgradnju kuća za dve socijalno ugrožene porodice.

Radovi na izgradnji jedne od kuća će početi naredne nedelje, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online


Comments

Pročitaj još