• Početna>
  • Vesti>

Delegacija Sportskog saveza Srbije stigla u KM na otvaranje Sajma sporta

U Kosovskoj Mitrovici se danas održava mali sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Kosova i Metohije , a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Sportskog saveza Srbije.
Sajam sporta se organizuje na šetalistu prema glavnom mostu, a ukoliko vremenske prilike ne dozvole da se održi na otvorenom, sajam će se premestiti u sportsku halu u Kosovskoj Mitrovici.

Delegaciju Sportskog saveza Srbije primio je Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić . U delegaciji su predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković, predsednik Sportskog saveza Kosova i Metohije Goran Kovač, sekretar Sportskog saveza Kosova i Metohije Ivan Dimitrijević kao i potpredsednik Saveza Siniša Lazić.

“Današnji dan oslikava praznik sporta u Kosovskoj Mitrovici, ono što ohrabruje jeste dolazak delegacije Sportskog Saveza Srbije u naš grad a to pokazuje da svi zajedno težimo ka stvaranju boljih prilika i uslova života kada su u pitanju naša deca i omladina. Ono u šta se najviše ulaže je budućnost, a budućnost su upravo mališani sportskih klubova u Kosovskoj Mitrovici, kojih ima u velikom broju. Svaka podrška koja stiže iz Beograda je značajna pa i ova koja stiže iz Sportskog Saveza Srbije”

Poteškoća u sportu ima , što ne bi smeli da dopustimo, svi zajedno se zalažemo i zalagaćemo se da lopta igra i pobedi a politika ne sme da bude na putu i uskraćuje ništa mališanima”, rekao je predsednik Privremenog organa opštine KM Aleksandar Spirić.

“Ne bih da pričamo o problemima danas, o tome smo pričali prošli put i tu smo da ih rešavamo. Pošto sam kao prvi predsednik SSS organizovao prvi Sajam sporta na KiM kao i na prostorima Srbije, jer smatram da ta deca isto zaslužuju što i deca iz Kragujevca, Subotice, Novog Sada……Siguran sam da ćemo se boriti i da ćemo maksimalno da pomognemo i klubovima a pre svega Sportskom Savezu KiM i mojim prijateljima sa kojima imam izuzetnu saradnju koju ćemo sigurno nastaviti , a što se tiče problema njih će uvek biti. Ja krećem od sebe , nama sportistima nikad nije dosta. Moramo da budemo realni i da vidimo realno , koliko je potrebno realno i para i sredstava. Izvanredna je saradnja sa ljudima sa KiM , nije mi teško da uvek dođem iz Subotice. Navikao sam da dajem maksimum kako u sportu tako i sada u Savezu”, rekao je predsednik Sportskog Saveza Srbije Davor Štefanek obraćajući se novinarima u Kosovskoj Mitrovici.

“Ovo je treći put da dočekujemo predstavnike Sportskog Saveza ,danas je kod nas praznik sporta jer imamo tu privilegiju da smo medju deset izabranih gradova u Srbiji koji organizuju mali sajam sporta. Naša saradnja je iz dana u dan sve bolja, ovo je kruna te saradnje naši prijatelji , gospoda Štefanek i Marinković rado se odazivaju svakom pozivu. Mi ćemo danas na Trgu u Mitrovici okupiti predstavnike svih sportskih klubova i mogu reći da ovo nije samo mali sajam sporta našeg grada već i čitavog Kosova i Metohije” rekao je predsednik Sportskog saveza Kosova i Metohije Goran Kovač i još jednom iskoristio priliku da se zahvali gostima na poseti.

Posle sastanka i obraćanja novinarima će zajedno otvoriti mali sajam sporta.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još