• Početna>
  • Vesti>

Balerine iz Škole baleta u Gračanici, sutra gošće PKC „Akvarijus“

Balerine iz Škole baleta u Gračanici, koje su u maju 2021. godine osvojile dva prva mesta i Gran pri na Međunarodnoj olimpijadi za muziku i ples centralnog Balkana „Čukarica Gran pri 2021“, biće gošće Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u sredu 9. juna 2021. godine.

Koreograf i učitelj Baletske škole je Nikola Korać. Škola radi pri Domu kulture Gračanica od 2018. godine i kroz nju je prošlo nekoliko stotina polaznika. Dobitnik je brojnih priznanja i radi uz podršku Instituta za umetničku igru u Beogradu.

Nakon nastupa malih balerina, koji je predviđen za 19 časova, „Mali teatar“ pri Dečjem kulturnom centru „Kaktus“ izvešće performans „Čudna šuma“, po ideji Miljane Dunđerin. U „Čudnoj šumi“ igraju: Simona Dimitrijević, Jovana Jovanović, Hana Živković, Jovana Janićijević, Slavica Radenković, Filipa Mrđa, Kalina Perić, Teodora Jelić, Maša Milovanović. Narator je Strahinja Orlović.

Veče se završava ekološkim kvizom za decu.

Ovaj program realizovan je u okviru III Eko art festa koji se u Kosovskoj Mitrovici održava od 5. do 12. juna 2021. godine, prvi put na dve lokacije: u PKC „Akvarijus“ i u novootvorenom Dečjem kulturnom centru „Kaktus“.

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još