• Početna>
  • Vesti>

Elek: Epidemiološka situacija povoljna, imunizaciju stanovništva izvršiti u što kraćem roku

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji poslednjih šest dana nije zabeležen nijedan slučaj zaraze korona virusom. Kako navodi v.d. direktora Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek boljoj epidemiološkoj situaciji doprinelo je poštovanje mera kao i imunizacija stanovništva.

„Unazad šest dana na prostoru Kosova i Metohije nema zaraženih. Očigledno je da su mere Vlade Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Kriznog štaba dale rezultate. Prevashodno poštovanje mera a ono što je najbitnije jeste da je vakcina odradila svoje“, rekao je Elek za TV Most.

Kako je naveo, prema podacima kojima raspolaže 23.000 građana KiM je vakcinisano prvom dozom a 21.700 osoba primilo je i drugu dozu vakcine.

„To je dobar rezultat ali ono što zabrinjava jeste mlađa populacija koja okleva sa vakcinom“, napomenuo je Elek i dodao  da je vrlo bitno da se imunizacija izvrši u što kraćem roku.

On je pozvao i mlađe da se odazovu pozivu na vakcinaciju jer, kako je rekao, negativnih efekata vakcine nema.

„Hajde da iskoristimo šansu koju nam daje država.  Kancelarija je odlično organizovala da to sprovedemo u Raški, Bujanovcu i Kuršumliji i da što veći broj mlađih, od 16 do 30 godina bude vakcinisano u narednom periodu“,  rekao je Elek.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još