• Početna>
  • Vesti>

Nove mere na snazi, počelo prijavljivanje građana za pomoć od 3.000 dinara

U Srbiji je od početka epidemije koronavirus potvrđen kod 712.472 osobe, a 6.865 je izgubilo borbu sa kovidom, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. Od danas su na snazi nove mere – ugostitelji mogu da rade svakog dana do ponoći, i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, a trafike od 0 do 24 časa. Počelo je prijavljivanje građana za pomoć od 3.000 dinara.

rema poslednjem preseku, u Srbiji je od posledica zaraze preminulo još 11 ljudi, a koronavirus je potvrđen kod 248 osoba.

Na snazi su nove mere Kriznog štaba. Ugostitelji će od danas moći da rade svakog dana do ponoći, i na otvorenom i u zatvorenom prostoru, a trafikama će biti dozvoljen rad od 0 do 24 časa. 

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je za RTS da se u Srbiji definitivno diže kolektivni imunitet, da tu nema spora, kao i da situacija ne može da se poredi sa prošlogodišnjom.

Direktor Kancelarije za IT i e-Upravu Mihailo Jovanović naveo je da je odziv građana za vakcinaciju u gradovima sve bolji, i da je 15 gradova i opština prošlo brojku od 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana.

Govoreći o vakcinaciji mladih, naveo je da se sve više vakcinišu, ali, kako je napomenuo, nedovoljno.

Izvor RTS/RKM

Comments

Pročitaj još