• Početna>
  • Vesti>

Petković: JP Mreža Most zajedno sa Kancelarijom za KiM čini stožer opstanka našeg naroda na KiM

TV Most je kuća svih naših Srba, a zajedno sa Kancelarijom za KiM čini stožer opstanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji, poručio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković prilokom obilaska Direkcije JP Mreža Most i dopisništva TV Most u Beogradu.

Direktor Kancelarije za KiM obišao je prostorije Direkcije JP Mreža Most i dopisništva TV Most u Beogradu i tom prilikom se se zahvalio našoj kući na tačnom i objektivnom izveštavanju.

“Uvek je čast i zadovoljstvo obići TV Most, to je kuća svih naših Srba na Kosovu i Metohiji, to je institucija koja zajedno sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju jeste neko ko je stožer opstanka našeg naroda na KiM. Hvala vam puno na tačnom i objektivnom izveštavanju, hvala vam što se trudite da predstavite sve ono šta radi Kancelarija za KiM, hvala vam što stižete tamo gde malo ko stiže, hvala vam što izveštavate o pravom stanju na KiM i kada napadaju i naše crkve i manastire, i kada su različiti incidenti i napadi na naše ljude i njihovu imovinu. Vi ste uvek tu da pravovremeno izvestite o svemu što se dešava na prostoru KiM. Hvala vam, takođe, što pravu slikuo KiM, ali i pravu sliku onoga što Kancelarija za KiM preko države Srbije radi na prostoru naše južne pokrajine, prenosite i centralnoj Srbiji. Važno je da posvećujete dosta pažnje našoj kulturi i našoj tradiciji i našoj crkvi. Vi ste značajan biser na Kosovu i Metohiji, zadovoljstvo mi je što sam sa vama i da sa vama delimo dobro i zlo kada je reč o našem narodu na KiM. Nadam se da će na kraju dobro pobediti i da ćemo se izboriti za bolji život i boju budućnost nas i naše dece”, rekao je Petković.

Iste probleme, svakao na svoj način, dele i rešavaju i Kancelarija za KiM i JP Mreža Most, pa je ta saradnja svakodnevna i veoma uspešna.

“To je važno ne znaju ljudi u Beogradu, Kragujevcu, Nišu kako se živi na KiM, a kada kažem živi nije to samo pitanje kako ćete zanoćiti, kako ćete proći pored bilborda Ramuša Haradinaja. Ali ima i tu različitih prelepih događaja, kako se proslavljaju slave, venčanja, krštenja, naši svakodnevni životi. Dragomi je kada na Kosovu i Metohiji zajedno realizujemo moje posete, da zajednički možemo da prenesemo još jaču i snažniju poruku. Od svega što je najvažnije ja sam vam zahvalan što ste vi jedna vrsta i korektivnog faktora nama u kancelariji za KiM i Vladi Republike Srbije, da možete da nam ukažete ako i negde pogrešimo. Kada vidimo neki prilog i čujemo za neku porodicu da teško živi odmah reagujemo. Trudimo se da i preko naših predsednika opština i mehanizma koji ima Kancelarija za KiM reagujemo. Vi nekako nađete uvek i pre put do nekog važnog pitanja koje želite da osvetlite i šire, i mnogo vam hvala na tome, to nama znači da možemo da budemo još bolji.

Želja svih je da se ubuduće sa KiM izveštava o lepim temama, pa je Petković, kako sam kaže, najsrećniji kada vidi neku lepu priču.

Rezultati koje postiže JP Mreža Most su pozitivni, gledanost je velika, a direktorka JP Mreža Most Slađana Ivančević  posebno se zahvalila Kancelariji za KiM na njihovoj podršci i nesebičnoj pomoći.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još