Deca sa KiM oduševljena boravkom na Tari

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa Gradom Beogradom organizovala je sedmodnevni boravak na Tari za dve stotine dece sa Kosova i Metohije iz socijalno ugroženih porodica, a prva grupa mališana je završila svoj boravak na ovoj planini. 

Tokom boravka na Tari, mališanima sa Kosmeta je organizovan niz aktivnosti, kao što su upoznavanje sa turističkim atrakcijama ove planine, sportska takmičenja, ali i različite edukativne radionice.

“Uz neverovatnu ljubaznost naših domaćina, uz pripremu i organizaciju sportsko rekreativnih aktivnosti, edukativnih radionica, takmičenja,kvizova, diskoteka, naša deca su ovde imala sve što je neophodno za jedan prijatan i lep boravak. Želja nas iz Kancelarije za KiM je da se deca edukuju, druže, upoznaju, pa se iz toga rode i nove ljubavi i drugarstva”, naglasila je Svetlana Miladinov, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ona je dodala da je ljubaznost animatora u Mitrovcu na Tari neizmerna i da su deca u svakom trenutku imala njihovu podršku i pažnju.

“Deca su vaspitana, prijatna i jako srećna što su ovde, na Tari, obzirom da oni potiču iz socijalno ugroženih porodica i retko imaju priliku na napuštaju Kosovo i Metohiju. Mislim da je ovo za njih jedna divna uspomena i da će im ovaj boravak ovde ulepšati život”, ističe Tanja Santrač, direktor Centra dečijih odmarališta Beograd.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov kaže da je zbog epidemioloških mera poseta Mitrovcu na Tari podeljena u dve grupe, a sami mališani nisu mogli da sakriju svoje zadovoljstvo i utiske.

Miljana Stojanović, učiteljica u OŠ “Desanka Maksimović” iz Kosovske Kamenice kaže za TV Most da su deca prezadovoljna i da im je na Tari bilo prelepo.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju kažu da se ulaganjem u kvalitetniji život mladih na KiM ulaže u budućnost naše zemlje, ali i osigurava opstanak našeg naroda u pokrajini.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još