• Početna>
  • Vesti>

Raspisan međunarodni književni i likovni konkurs „Vidovdansko svitanje – put svetog kneza Lazara“

Književni klub „Kosovski božur“ iz Kosovske Vitine treću godinu za redom raspisuje međunarodni konkurs „Vidovdansko svitanje – put svetog kneza Lazara“, iz oblasti poezije, proze, eseja, karikatura, prikaza knjiga i likovnih radova.

O pobednicima konkursa odlučiće žiri u sastavu: Žiri za izbor najlepših radova je u sastavu: monahinja Efimija Topolski, novinar i pesnik sa Kosova Živojin Rakočević, dramaturg, pisac i prevodilac Ivana Dimić, novinar i pesnik Marijana Rajić.

“Najlepši radovi biće publikovani u novom broju studentskog časopisa Saznanje. Sa namerom kažemo najlepši, jer su svi radovi koji pristignu na konkursu najbolji i protežu se kao biseri sa mnogo talenata i ljubavi” stoji u saopštenju organizatora.

Takmičenje će biti organizovano i putem ankete na zvaničnom Instagram profilu književnog kluba https://instagram.com/knjizevni_klub_kosovski_bozur publika će imati mogućnosti da izabere najlepši rad.
Adresa za slanje radova je knjizevniklubkosovskibozur@gmail.com ili porukom na Instagram profilu kluba.
Potrebno je slati radove koji ranije nisu objavljivani.

Književni klub funkcioniše u okviru Tehničke škole Vitina – Vrbovac.
“Književni klub je otvoren sa ciljem da osim afirmacije mladih, prikaže vrednosti koje su nam usađene kosovskim zavetom, kosovskom grobnicom i monaškom brojanicom” dodaje se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Književbi klub Kosovski božur

Comments

Pročitaj još