• Početna>
  • Vesti>

Nikola Rađen sa Srđanom Popovićem: U julu počinje škola plivanja i vaterpola

Poznati vaterpolista Nikola Rađen posetio je danas Opštinu Gračanica gde ga je ugostio predsednik Srđan Popović. Nekadašnji srpski reprezentativac najavio je otvaranje škole vaterpola i plivanja u Gračanici.

Proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što po prvi put dolazi na Kosovo, kod dragih prijatelja iz Gračanice, što je plod saradnje koja traje unazad četiri godine.

„Početkom jula meseca želimo da ovde pokrenemo školu vaterpola i plivanja za decu do 17 godina, koja će biti deo jedne lepe stvari i koja će se održavati u narednom periodu svakog leta ovde. Saradnja traje unazad četiri godine, a sada smo odlučili da je proširimo i da se u Gračanici dešavaju škole, akademije i kampovi. Veliko je zadovoljstvo što je gradonačelnik naišao na lepu nameru i što imamo punu podršku sa njegove strane i svih čelnih ljudi iz Gračanice. Mislim da počinjemo da ispisujemo lepu sportsku istoriju u Gračanici i da će za mališane biti prava avantura ono što će se desiti u julu mesecu“, kazao je Rađen.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović istakao je da je izuzetna čast ugostiti poznatog i proslavljenog vaterpolistu Nikolu Rađena i što će zajedno raditi na projektu škole plivanja i vaterpola.

„Izuzetna mi je čast ugostiti našeg proslavljenog vaterpolistu. Naša saradnja traje i posebno mi je drago što ona nije završena jednom aktivnošću, kada su 12 mališana iz opštine Gračanica bili gosti u njegovoj školi vaterpola. Ove godine želimo da organizujemo kamp u kojem će naša deca učiti da plivaju i igraju vaterpolo. Postigli smo dogovor da to bude početkom jula i smatram da je to velika stvar što će imati priliku da upoznaju naše vaterpoliste, a nakon toga u zimskom periodu i da budu deo škole u Beogradu“, kazao je Popović.

Predsednik Popović je dodao da lokalna samouprava ovakve aktivnosti podržava i stavlja u prvi plan kao prioritet, jer su, kako je istakao, naša deca i omladina naša budućnost na ovom prostoru.

Predsednik Popović, Nikoli Rađenu uručio je prigodne poklone – maketu Gračanice i ikonu Presvete Bogorodice.

Odmah nakon razgovora sa predsednikom Popovićem, Rađen je obišao bazen Hacijenda u Gračanici, gde će se u julu organizovati škola plivanja i vaterpola. Tom prilikom je kazao da postoje svi uslovi da se sa školom krene onako kako je planirano i dogovoreno.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još