Euleks: Borelj podržao viznu liberalizaciju za Kosovo

Misija Euleksa na Kosovu podelila je objavu šefa evropske diplomatije Žozepa Borrelja u kojoj je naveo da će podržati liberalizaciju viznog režima za Kosovo i da je vreme da Evropska unija pojača svoj uticaj na Zapadnom Balkanu.

„Prošlo je dosta vremena za liberalizaciju viznog režima za Kosovo – zemlja je ispunila sve povezane kriterijume i sada moramo postići napredak po ovom pitanju. Potpuno ću podržati ovo. Takođe ću omogućiti još jedan sastanak na visokom nivou o dijalogu Beograda i Prištine u junu,” navodi se u postu na veb stranici Euleksa na Kosovu.

Misija Euleksa je podelila i objavu Evropskog saveta za spoljne poslove u kojoj je, nakon prošlonedeljnog neformalnog sastanka sa šest lidera zapadnog Balkana, visoki predstavnik EU Žozep Borelj naveo i da je vidljiva frustracija na Zapadnom Balkanu zbog nejasne retorike Evropske unije.

„Videli smo frustraciju na Zapadnom Balkanu zbog nejane retorike Evropske unije. Moramo pojačati napore u približavanju regiona Evropskoj Uniji“, prenela je misija Euleksa na Kosovu navode Borelja.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još