Nova vatrogasna stanica u Zvečanu

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić i gradonačelnik Opštine Zvečan Vučina Janković potpisali su danas Memorandum o finansijskoj podršci za rekonstrukciju hale za potrebe vatrogasne jedinice. 

Rekonstrukcija objekta za vatrogasnu stanicu, osim sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak, finansiraće se i od sredstava Opštine Zvečan, kao i iz programa Ujedinjenih nacija za naselja (UN Habitat) i Švedske agencije za razvojnu saradnju (SIDA).

Po potpisivanju Memoranduma zvaničnici su se saglasili da je ovo jako značajan projekat za opštinu Zvečan.

Na novu vatrogasnu zgradu se dugo čekalo i današnje potpisivanje Memoranduma je početak realizacije ovog ali i najava drugih investicija u ovoj opštini.

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, je nakon potpisivanja dokumenta kazao da ministarstvo prepoznaje potrebe lokalnih samouprava kada je u pitanju realizacija ovakvih i sličnih projekata i naglasio da će lokalne samouprave uvek imati njegovu podršku.

Vučina Janković je istakao da je ovo veoma važno za opštinu Zvečan i izrazio zahvalnost svima koji su finansijski podržali njegovu realizaciji.

Janković je rekao da nakon današnjeg potpisivanja Memoranduma, očekuje veoma brz početak i radova na terenu kako bi Zvečan imao novu vatrogasnu stanicu. Pozvao je i ostale institucije i organizacije da slede ovaj pozitivan primer Ministarstva za zajednice i povratak.

Izvor: RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još