Evropa nostra: Odgovor o Visokim Dečanima kad dobijemo pismo

Iz organizacije “Evropa nostra” saopštili su da će na pismo koje su toj organizaciji uputili kosovski ministri tražeći da se manastir Visoki Dečani ukloni sa spiska najugroženijih spomenika u Evropi odgovoriti onda kada ga budu dobili.

U odgovoru na pitanje RTS-a da prokomentarišu pismo ministara kosovske vlade Donike Gervale i Hajrule Čekua, koje su oni poslali izvršnom predsedniku Evropa nostre, iz te organizacije su naveli da su o sadržini pisma obavešteni samo iz medija.

“Kao što je već naznačeno predsednici Osmani i premijeru Kurtiju u dva pisma koja su im upućena 6. aprila 2021. godine, odnosno 19. aprila 2021. godine, delegacija sastavljena od stručnjaka iz ”Evropa nostre” i našeg evropskog partnera, Instituta investicione banke, planira da poseti Kosovo čim epidemiološka situacija to omogući”, navodi se u dopisu organizacije.

Dodaje se da su u pismu od 19. aprila već tražili sastanak sa Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem ili sa njihovim predstavnicima i da još čekaju njihov odgovor.

Izvor: Tanjug

Comments