• Početna>
  • Vesti>

Kulturni centar „Dragica Žarković” otvara Konkurs za amatersku umetničku fotografiju

Uokviru organizacije 27.Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije koji će se održati od 14. do 18. juna 2021, Kulturni centar „Dragica Žarković” u Kosovskoj Mitrovici u saradnji sa Fakultetom umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedistem u Zvečanu – Kosovskoj Mitrovici objavio je KONKURS ZA AMATERSKU UMETNIČKU FOTOGRAFIJU. Tema sa kojom kandidati mogu da se prijave su : Portret, pejzaž, priroda ili slobodna tema.

Pravo na učešće imaju svi koji su punoletni i amaterski se bave fotografijom. Svaki učesnik ima pravo da pošalje po jednu fotografiju na tri zadate teme, ukupno tri fotografije do 31. 05. 2021. godine.

Fotografije pod šifrom slati elektronski na mejl: kcentarkm@yahoo.com
u JPG formatu 2000 piksela po dužoj strani 72 dpi. Svaki fajl ne sme da bude veći od 5MB. Konkurs važi od dana objavljivanja u elektronskim medijima 18. 05. 2021. godine.
Rezultati konkursa biće objavljeni 7. 06. 2021. godine.

Nagrada za najbolju fotografiju koju bude odabrao žiri je 15.000, dok će se za drugu najbolju dodeliti 10.000 a za trežu 5.ooo dinara. stoji u saopštenju organizatora.

Članovi komisije koja će ocenjivati umetničke fotografije su Jovan Marjanov ,docent fakulteta umetnosti, Nataša Gvozdović Matović, stručni saradnik Fakulteta umetnosti i Vesna Đurić ispred KC”Dragica Žarković”.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još