• Početna>
  • Vesti>

Todić otvorio 14. memorijalni turnir u fudbalu “Čika Cone”

U organizaciji opštine Leposavić i FK Kosmet na sportskim terenima u Leposaviću otvoren je 14. po redu memorijalni turnir u fudbalu „Čika Cone“, na kome učestvuje 18 ekipa sa celeog Kosova i Metohije, kao i Raške, Novog Pazara i Tutina.

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić otvorio 14. memorijalni turnir u fudbalu i svim učesnicima poželeo dobrodošlicu i puno uspeha u takmičarskom delu.

„Danas je lepo biti ovde sa našim naslednicima, mladim fudbalerima i fudbalerkama. Ovo je 14-ti po redu memorijalni turnir koji se održava na sportskim terenima ovde pored Ibra u Leposaviću. Zbog korone turnir prošle godine nije održan. Ovde godine odlučeno je da se ovaj turnir održi, iskreno, skromnije nego prethodnih godina. Domaćin i organizator ovog turnira je FK Kosmet. Ovom prilikom čestitam na organizaciji, a mi smo tu da pomognemo sve ono što je potrebno i da pre svega stvorimo uslove da se ovakve manifestacije održavaju“. 

Opština je pomagala, a i u budućem periodu će pomagati i ulagati u sport rekao je Todić, koji je za ovu priliku uručio 10 fudbalskih lopti.

Predsednik Fk Kosmet Nebojša Ninić, koji je domaćin i organizator turnira, zahvalan je svim ekipama na učešću, ali i lokalnoj samoupravi na podršci i pomoći koju nesebično pruža.

„Nažalost ove godine zbog situacije sa pandemijom nisu nam došle ekipe koje su stalni učesnici ovog turnira. Da pomenem da je stalni gost naš Fudbalski klub Partizan, Fk Pale iz Republike Srpske, imali smo pretprošle godine ekipe iz Finske i Makedonije. Nažalost, ove godine učešće su uzele samo ekipe iz Novog Pazara, Raške i unutrašnjosti Kosova i Metohije“ istako je Ninić.

Na ovom memorijalnom turniru prvi put učešće je uzela ekipa Fk Brezovica iz Štrpca, koja ne krije zadovoljstvo što su deo jedne ovakve manifestacije.

„Ovo je naše prvo učešće na turniru. Naši prvi utisci su fenomenalni. Nadamo se, kako turnir ide sve više i više, da će biti sve bolje i bolje“, naglasio je Zvonko Staletović iz Fk Brezovica.

Momčilo Lukić Cone rođen je u Kosovskoj Mitrovici, igrao je u timu Trepče, gde je i završio svoju karijeru. Bio je Savezni fudbalski sudija i organizator mnogih sportskih manifestacija u opštini Leposavić. Svoj život je posvetio sportu, posebno fudbalu. U našoj opštini svako ko voli fudbal seća se čika Coneta.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još