• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Asfaltiraćemo sve ulice u Partešu i stambeno zbrinuti porodice Perić i Rajčić

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić obišao je danas opštinu Parteš gde je poručio da će ulice u ovoj opštini biti asfaltirane i najavio izgradnju novih kuća socijalno ugroženim porodicama Perić i Rajčić.

Rakić je rekao da je ovo samo početak investicija u opštinu Parteš i gradonačelniku Draganu Petkoviću sa kojim se na početku posete sastao, preneo da će predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak često biti prisutni na terenu u ovoj opštini i zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave identifikovati prioritetne porodice za pomoć kada je u pitanju izgradnja i renoviranje kuća.

”Važno mi je da od vas koji vodite opštinu Parteš dobijem šta je realno potrebno da se radi u vašoj opštini kako bi kvalitet života stanovnika podigli na veći nivo. Danas smo dogovorili asfaltiranje svih ulica i izgradnju dve kuće i na ovome se nećemo zaustaviti, već ćemo ulagati još više. Razgovaraću i sa predstavnicima drugih nadležnih institucija koje mogu da pomognu”, kazao je Rakić.

On je poručio da mu je važno da na Kosovu bude što više porodica sa ovolikim brojem članova i da će porodica Perić koja ima deset članaova dobiti novu kuću u najkrećem mogućem zakonskom roku.

”Zadovoljstvo mi je kada mogu da usrećim pre svega decu. Izgradićemo vam novu kuću kako bi živeli u uslovima dostojnim današnjice. Znam kako je živeti u teškim uslovima tako da sam predlog, gradonačelnika Dragana Petkovića da vam napravimo kuću prihvatio odmah”, rekao je Rakić.

Tokom posete opštini Parteš sa rukovodostvom ove opštine Rakić je obišao i zgradu Doma kulture koje se nalazi blizu opštinske zgrade i sa gradonačelnikom razgovarao o budućim ulaganjima.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još