• Početna>
  • Vesti>

Jubilarni dvadeseti “Kvizomanijak” i akcija Božur za decu Orahovca u “Akvarijusu”

Drugi ciklus kviza znanja „Kvizomanijak“ završava se u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici dvadesetim po redu nadmetanjem koje je zakazano za četvrtak 13. maj 2021. godine od 16 časova.

Kviz, čiji je autor i voditelj Miloš Radović, održava se u „Akvarijusu“ od novembra 2020. godine i u proteklih pola godine okupio je preko 100 takmičara različitih profila i interesovanja (studente, profesore, doktore, umetnike, istoričare, geografe). Popularnost ovoga kviza privukla je i brojne sponzore (pivnica „Kombinat“, kladionica „Oktagon bet“, NVO „Domovik“), koji su, zajedno sa organizatorima (PKC „Akvarijus“), za jubilarni Kvizomanijak obezbedili za najbolje učesnike drugog ciklusa nagrade u vrednosti preko 350 evra.

Tokom trajanja kviza u „Akvarijusu“ će se promovisati i prodavati privesci koje su izradila deca iz Orahovca, a sav prihod od prodaje biće uložen u izgradnju sportske hale za decu i omladinu u Velikoj Hoči. Reč je o akciji „Božur za decu Orahovca“.

Kotizacija za učešće ove nedelje iznosi 500 dinara, a deo prihoda na kvizu takođe će biti usmeren za izgradnju sportske hale.

Kvizomanijak je osmišljen kao kviz u kojem se, kroz druženje i zabavu, takmičari nadmeću iz različitih oblasti znanja (kultura i umetnost, istorija, geografija, sport, politika). Kviz je koncipiran tako da bude zabavan i poučan, tako da se u njemu dinamično smenjuju igre opšteg znanja, brzine, dosetljivosti, logike. Poseban segment kviza posvećen je muzici, domaćoj i stranoj.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još