• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Izmišljotine o nekakvim tajnim dogovorima o kojima govori Mlađan Đorđević su sramne

Foto: Srpska lista

Odgovarajući na optužbe Mlađana Đorđevića “da su Vašingtonski sporazum i Mali Šengen ne samo put ka priznanju Kosova, već i ka stvaranju velike Albanije”, iz Srpske liste poručuju “da samo potpuni neznalci i politički diletanti, glasnogovornika Dragana Đilava poput Mlađana Đorđevića, ne shvataju značaj Vašingtonskog sporazuma i regionalnog povezivanja”.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je “povezivanje i jačanje saradnje preduslov očuvanja mira na prostoru Zapadnog Balkana, koji je jedan od najvećih interesa srpskog naroda u 21. veku”.

“Zahvaljujući predsedniku Vučiću, možemo biti ponosni što je naša zemlja lider u ovom procesu koji će omogućiti svim narodima da se okrenu budućnosti i bore za ekonomsko jačanje i prosperitet. Izmišljotine o nekakvim tajnim dogovorima o kojima govori Mlađan Đorđević su sramne i neverovatne, jer su neprimerene situaciji u kojoj se nalazimo, i potrebi da se svako najodgovornije odnosi prema pitanju Kosova i Metohije”, stoji u saopštenju.

Iz Srpske liste naglašavaju da je srpskom narodu, posebno na Kosovu, “od nasušne potrebe da oni koji bi da lupaju u vojne doboše i kvare odnose Srbije sa međunarodnim akterima nikada ne dođu u priliku sa odlučuju o sudbini srpskog naroda i srpske države”.

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević rekao je danas da su se obistinile procene da će, „Vučićevo kockanje sa Trampom skupo koštati Srbiju“ što se, kako je naveo, vidi iz saopštenja američke ambasade u Beogradu kojim se podržava Vašingtonski sporazum.

„Mi smo ukazivali na to prilikom potpisivanja ovog dokumenta. Vašingtonski sporazum je štetan jer praktično uklanja sve prepreke na putu ka priznanju nezavisnosti tzv. Kosova“, rekao je Đorđević.

On je dodao da su “Vašingtonski sporazum i Mali Šengen ne samo put ka priznanju Kosova, već i ka stvaranju velike Albanije”.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još